Tentoonstelling De Kunstkwekerij


De tentoonstelling De Kunstkwekerij is succesvol verlopen! Kunstenaarsgroep 511 voor de Kunst kan terugkijken op twee geslaagde tentoonstellingsweekenden en kunstnachten in het donker.

In De Kunstkwekerij toonden twaalf kunstenaars van Brabantse bodem hun ‘nieuwe gewassen’ in een kas. De expositie vond plaats in de kassen van Kwekerij van de Ven aan de Heusdensebaan 93a in Oisterwijk. Hoe mooi is het dat deze werelden samenkomen; dat de wereld van potgrond mocht gedijen naast de groei en bloei uit de ateliers van uiteenlopende kunstenaars.

Waar in een kwekerij normaal het gewas groeit en bloeit, daar wacht in de winter een lege ruimte op het nieuwe seizoen. En juist in deze winterslaap werd een plek gecreëerd voor de verwondering en de verbeelding. Een kas is niet zomaar een plek. Het licht is subliem, de ruimte is hoog en weids. Soms ook niet droog, maar dat namen de kunstenaars op de koop toe. Om daar te mogen zijn, met werk dat een jaar mocht rijpen onder hun handen. Dat voelt als een Kunst-Kwekerij. De kas werd geheel ontruimd voor deze expositie en de kunst mocht floreren in organische explosies. Multidisciplinair en divers, van beelden, schilderijen, textielkunst, fotografie, stopmotion tot woordkunst.

Kunstenaarsgroep 511 is zeer erkentelijk en dankt het Jopiefonds voor hun bijdrage aan het evenement!