Stoeptheater & Vensterkunst


Stoeptheater & Vensterkunst in Udenhout succesvol verlopen!

Stichting de Culturele Steenoven kan terugkijken op een geslaagde middag.

Op zondag 4 juni was het gezellig druk in het centrum van Udenhout. Niet alleen in het gelijknamige café met Theaterzaal (dat heet ook ’t Centrum) maar ook in de straten en op de theaterplaats liepen mensen af en aan. Er was dan ook van alles te zien en te horen. Op 18 verschillende locaties waren optredens van steeds 15 minuten. Het aanbod was divers. Vijf totaal verschillende koren, een musicalgroep die steeds een 10 – minuten musical opvoerde. Dansgroepen, duo’s met verschillende muziekstijlen, een countryband, maar ook een van de plaatselijke schuttersgilden was aanwezig. Zij gaven een paar keer de vendelgroet. De dorpsdichter droeg voor uit eigen werk, een pianist kreeg de handen op elkaar. Elk optreden duurde een kwartier, elke act zag je een paar keer gedurende de middag. De kinderen konden stoepkrijten, daar zorgden de stoepkrijtmeisjes voor.

Optredens vonden niet alleen plaats op het grote podium van de toneeltoren, maar ook intiem, in de huiskamer van de Theaterzaal, op opritten, op het bordes van een van de basisscholen, op een grasveld.

Als het publiek van het ene optreden naar het andere ging liepen ze langs kunstwerken. Lokale kunstenaars hadden deze tentoongesteld in tuinen, achter vensters van winkels of gewoon, van bewoners. De reacties van zowel deelnemers als bezoekers waren uitermate positief.

Dit alles kon de Culturele Steenoven organiseren dankzij het lokale bedrijfsleven en een aantal fondsen, waaronder het Jopiefonds.