Het Vierde Geschenk


Het Vierde Geschenk is een unieke vorm van solidariteit binnen de gemeente Tilburg. Kinderen delen speelgoed met leeftijdgenootjes die daar gebrek aan hebben. In Tilburg leven circa 7.000 kinderen onder de armoedegrens.

Ondanks corona en mede dankzij een financiële ondersteuning van het Jopie Fonds was deze actie eind 2020 opnieuw een succes, zelfs groter dan de voorgaande jaren omdat steeds meer particulieren en organisaties de Stichting Het Vierde Geschenk weten te vinden. In 2020 konden ruim 850 kinderen met veel en mooi speelgoed worden verblijd.

Behalve het feit dat de speelgoedinzameling heel veel resultaat opleverde, ontplooide de stichting eind 2020 (de periode waarop de actie zich toespitst) nog een tweede opmerkelijke activiteit. Over de historische en ideële achtergrond van Het vierde Geschenk werd een professionele film gemaakt, met medewerking van tal van vrijwilligers en amateurtoneelspelers.

Deze korte speelfilm van ruim een halfuur, waarmee het verhaal van Het Vierde Geschenk aan een breed publiek wordt verteld, gaat op 20 januari 2021 in bioscoop Cinecitta in Tilburg in première. Daarna volgt nog een aantal publieksvoorstellingen.