GroeiTuin013


Met dank aan de gulle bijdrage van het Jopiefonds heeft GroeiTuin013 de tijdelijke inrichting voor winkel, toiletten, kantoor, keuken en vrijwilligersverblijf met 4 units kunnen realiseren. Een commissie van vrijwilligers heeft onder begeleiding een plan voor de opstelling, aankleding en inrichting gemaakt en uitgevoerd.

De 4 verschillende units (en 2 opslagcontainers) staan opgesteld in een kraal (Afrikaans model) rondom een gezellig binnenplein met terrasmeubels, grote bloempotten en schaduwdoeken. Samen vormen ze één geheel in een rustige sfeer. Basiskleur is grijs-wit en de verschillende functies van de units zijn in beeld zichtbaar met toepasselijke grafische tattoo-achtige tekeningen van bloemen en producten uit de tuin. Gedeeltelijk ingekleurd met onze logokleuren en aanverwante rustige kleuren. Slechts delen van de unit zijn bedekt, ook de begroeiing komt overeen met het beeld op de units. Gevelbegroeiing en hangplanten zorgen ervoor dat in elk seizoen kleur/groen te zien is.

Een van de vrijwilligsters heeft de illustraties gemaakt. Vele vrijwilligers hebben de grondlaag mee opgezet en geholpen bij de inrichting van de units. Het is bijna klaar en het geheel wordt een insta waardige natuurlijke oase met toepasselijke unieke muurschilderingen.

GroeiTuin013 is een collectieve tuin op de Stadsakker waar verbinding en participatie centraal staat. Een plek waar je elkaar inspireert, waar je samen actief bent, waar mensen tot bloei komen; een plek die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.