Volkstuin Dongenseweg


Hoewel de volkstuindersvereniging ‘Dongenseweg’, de op één na kleinste volkstuinvereniging van Tilburg, al jaren had gereserveerd voor de vernieuwing van de toplaag van de paden op haar complex, was er eind 2017 nog geen sprake van dat het ‘project vernieuwing half verharding’ op korte termijn zou kunnen worden gefinancierd.
Op de algemene ledenvergadering van november 2017 deed één van de leden het bestuur de suggestie aan de hand om Mooi zo Goed zo hulp te vragen bij de zoektocht naar sponsors voor de renovatie van het hoofdpad van de 50-jarige vereniging.
Dankzij de inzet van Mooi zo Goed zo, in de persoon van Annemiek Hamers, werden die ‘in no time’ gevonden: het Jopie fonds, Het Boekenschop, het Tivolifonds en de firma Brouwers (die het project zou uitvoeren). Hun gulle bijdragen, naast de reserveringen van de vereniging zelf en een bedrag uit de lopende begroting, maakten het mogelijk om niet alleen het hoofdpad, maar ook alle zijpaden van een nieuwe toplaag te voorzien.

In feite had het project eind 2018 al uitgevoerd kunnen zijn, maar op aanraden van ‘de deskundigen’ werd er een droge periode afgewacht en niemand zal ontkennen dat daarvan de laatste tijd sprake was…..Het resultaat is om over naar huis te schrijven. Dat maken de foto’s wel duidelijk. De vereniging heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gerenoveerde hoofdpad te vernoemen naar Ben Bergmans, mede-oprichter van de vereniging en al meer dan 50 jaar actief! Alle sponsors én Mooi zo Goed zo van harte dank!