Herenboeren Hart van Brabant


Herenboeren Hart van Brabant is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Tilburg. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Daarom verkennen we de mogelijkheid om in de omgeving van Tilburg te komen tot een kleinschalig gemengd boerenbedrijf; een zogenoemde Herenboerderij. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?

De Herenboerderij is een concept van Herenboeren Nederland, waarvan de eerste in Boxtel in bedrijf is.

Van de schenking van Jopiefonds hebben we in 2018 meerdere informatiesessies kunnen houden om zoveel mogelijk mensen in en rondom Tilburg te interesseren voor het concept. Ook hebben we promotiemateriaal laten maken en hebben we de stichting Herenboeren Hart van Brabant opgericht.

Inmiddels hebben al meer dan 300 personen uit de regio aangegeven geïnteresseerd te zijn in het concept. De komende tijd blijft gericht op het verder uitbreiden van geïnteresseerden.

Voor meer informatie over ons, de informatiesessies en de vervolgstappen zie: www.hartvanbrabant.herenboeren.... / www.facebook.com/herenboerenha...