Driekoningen intocht


Het Vierde Geschenk 2020 een groot succes!! Een geslaagd evenement en een goed doel dat Tilburg past als een maatpak – begin 2020 werd voor de tweede keer Het Vierde Geschenk gehouden en dat was in alle opzichten een nóg groter succes dan in 2019.

Het Vierde Geschenk stoelt op solidariteit van kinderen met kinderen. Kinderen stellen speelgoed ter beschikking aan leeftijdgenootjes die het minder goed hebben. Het speelgoed werd deze keer bijeengebracht door 1.600 kinderen van vier basisscholen. Het werd op leeftijd geselecteerd, gerepareerd (circulair speelgoed!) en er werden veel kinderen blij mee gemaakt. Werden vorig jaar 400 ouders met kinderen bereikt, dit jaar waren het er 750.

Een belangrijk onderdeel van Het Vierde Geschenk is de Driekoningenintocht die op 5 januari door de binnenstad van Tilburg trok. Door middel van dit bijzondere evenement is Het Vierde Geschenk letterlijk zichtbaar voor alle Tilburgers. De stoet, met onder meer drie échte kamelen, trok honderden deelnemers. Onder hen burgemeester Theo Weterings en vrijwel alle wethouders.